Op vakantie naar Amerika: wat moet je regelen?

Amerika is een uitgestrekt en gevarieerd land, en er is geen tekort aan geweldige vakantiebestemmingen om uit te kiezen. Of je nu de natuurlijke schoonheid van het land wilt verkennen, de bruisende steden wilt ervaren of gewoon wilt ontspannen op een zonnig strand, er is altijd Amerikaanse vakantiebestemming die perfect aansluit bij je wensen en behoefte. Natuurlijk zijn er een zaken die tijdig moet regelen voordat je op droomvakantie kunt. In deze blog lichten we ze toe. Lees je even mee?

Een ESTA aanvragen

Een van de eerste zaken die je moet doen wanneer je een vakantie naar Amerika plant, is het aanvragen van een ESTA. ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. Het is een snelle en eenvoudige manier om toestemming te krijgen om naar de Verenigde Staten te reizen. Het aanvragen van een ESTA is een eenvoudig online proces dat slechts een paar minuten duurt. Ben je van plan langer dan 90 dagen te gaan? Dan heb je een visum nodig. Het proces is relatief eenvoudig en zolang je aan de vereisten voldoet, zou je geen probleem moeten hebben om je visum te krijgen.

Geldig paspoort

Niet iedereen zich realiseert dat ze een geldig paspoort nodig hebben om buiten Europa te reizen. Een paspoort is een essentieel stuk documentatie dat je identiteit en staatsburgerschap bewijst. Zonder paspoort kun je niet aan boord gaan van een internationale vlucht of een ander land binnenkomen. Als je op vakantie wilt naar Amerika, zorg ervoor dat je in bezit bent van een geldig paspoort. Het vernieuwen of aanvragen van een paspoort kan enkele weken duren, dus wacht niet tot het laatste moment om je documenten in orde te krijgen.

Gebruik een creditcard

Een creditcard is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je genoeg geld hebt om alle uitgaven te dekken. In Amerika is een creditcard gemeengoed en de betaalpas is door het gehele land te gebruiken. Een vakantie naar Amerika wordt een stukje gemakkelijker door het gebruik van een creditcard. Boek gemakkelijk accommodaties, eten en vervoer in Amerika met de kaart.

Huur een camper

Een camper huren in Amerika is een geweldige manier om het land te zien. Je kunt de camper ophalen bij een aantal verhuurlocaties in het hele land en de camper een aantal weken later afzetten op een bestemming elders in het land. Zo kun je in je eigen tempo reizen en de bezienswaardigheden zien die je het meest interesseren. Bovendien is het huren van een camper in Amerika vaak minder duur dan andere vormen van reizen.

Andere berichten uit deze categorie

 Rondreis Zweden? Deze plekken mag je niet missen! 

Lees dit artikel

Een vakantie naar Zuid Afrika organiseren 

Lees dit artikel