Dit moet je doen op vakantie in Groot Britannië

In de zomer gaan veel mensen één of twee weekjes op vakantie. Populaire vakantiebestemmingen liggen toch veelal in Zuid-Europa. Nederlanders zijn groot fan van het altijd warme Spanje, Italië en Frankrijk. Toch heeft Europa nog zoveel meer te bieden dan die drie landen. Op https://www.buroscanbrit.nl kun je de tofste reizen binnen Noordwest-Europa boeken. Groot-Brittannië is een uitstekende vakantiebestemming. Het bestaat uit Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. Wij zetten voor je op een rijtje wat je niet mag missen als je hier op vakantie gaat!

Engeland

Engeland is het bekendste gedeelte van Groot-Brittannië en qua bezienswaardigheden biedt het al genoeg om tien jaar lang op vakantie te kunnen. Engeland heeft alles; natuur, historie en cultuur. Vergeet in ieder geval niet om een bezoekje aan de Stonehenge te brengen. Ook is je leven eigenlijk niet compleet wanneer je nooit in Londen geweest bent. Deze miljoenenstad mag je niet overslaan op je tripje naar Engeland!

Schotland

Schotland staat bekend om de mannen in kilts, de doedelzakken, haggis en de prachtige ruige natuur. Het is niet moeilijk om je te vermaken in Schotland. Op veel plekken mag je namelijk nog steeds zomaar je tent opzetten. Dus: tent in de achterbak, zet hem op op een mooi plekje in de bergen en geniet van de wijdse en grillige natuur!

Wales

Wales is een stuk minder groot dan Engeland en Schotland en heeft bijna geen grote steden. Wel heeft Wales een hele sterke eigen cultuur en je kunt je daar dan ook prima vermaken in de vele kleine dorpjes met de gezellige pubs. Ook staat Wales bekend om een verleden van armoede in de mijnbouw. Een aantal mijnen kun je onder begeleiding bezoeken. Zeker de moeite waard!

Noord-Ierland

Noord-Ierland is een fantastische vakantiebestemming voor de geschiedenis fanaten. Het is dé plek om te genieten van middeleeuwse bouwkunst. Noord-Ierland heeft een aantal prachtige kastelen zoals Antrim Castle, Dunseverick Castle en Dunluce castle. 
Als je na al die kastelen eventjes moe bent van geschiedenis is de Noord-Ierse natuur ook prachtig. Zeker de kust is een bezoekje meer dan waard. Waar ga jij op vakantie in Groot-Brittannië?

Andere berichten uit deze categorie

Een optimaal bereik van je e-bike tijdens de vakantie

Lees dit artikel

Groepsreizen Amerika – ontdek de Verenigde Staten

Lees dit artikel

Namibië: Het Betoverende Juweel van Afrikaanse Vakantiebestemmingen

Lees dit artikel